Špaldové české buchty

30. júna 2022

Čo budeme potrebovať:

  • 500g špaldová polohrubá múka
  • 80g maslo
  • 60g trstinový cukor
  • 25g droždie čerstvé
  • 1 ks vajce (alebo použiť náhradu vajec do pečenia)
  • 300 – 350ml mlieko
  • 1 KL soľ
  • 1 ks vaječný žĺtok
  • citrónová kôra
  • lekvár podľa chuti – My odporúčame ochutnať skvelé Juvamed lekváre
  • maslo na potieranie

Postup:

V miske si zmiešame zmäknuté maslo, pridáme jedno celé vajce a jeden žĺtok. Pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a miešame ešte 5 minút. Túto hmotu vylejeme do druhej väčšej misy na múku. Pridáme kvások z droždia a mlieka.
Vymiesime a necháme kysnúť 1,5 h. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Plníme vybraným lekvárom. Pekáč potrieme maslom a ukladáme zavinuté buchty, ktoré postupne potierame maslom z každej strany. Necháme podkysnúť.

Pečieme na 170°C približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme trstinovým práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Orgran Náhrada vajec bezlepková 200g

JuvaMed Čučoriedka nátierka 260g