Ryžová múka

23. júna 2022

Ryžová múka je známa hlavne v juhovýchodnej Ázii, kde sa používa na výrobu rezancov, dezertov a iných sladkostí. Je jemnej chuti vďaka čomu je ideálna na pečenie. Výrobky z nej upečené nemajú žiadnu špecifickú chuť a získajú ľahkosť. Je to tiež vynikajúce zahusťovadlo na omáčky a rôzne krémy. Najväčšou výhodou je jej ľahká stráviteľnosť oproti iným múkam.

Ryžová múka – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Existuje ryžová múka z bielej a hnedej ryže. Múka z bielej ryže má veľmi jemnú chuť. Múka

z hnedej ryže si zachováva vyššiu nutričnú hodnotu a má orechovú chuť.  Najlepšie ju je používať v kombinácii s múkami s vysokým obsahom bielkovín, aby sa vyvážila štruktúra a cesto držalo pekne pohromade. Taktiež patrí medzi základné múky na bezlepkové pečenie.

Na čo je dobré: ľahko stráviteľná, bezlepková.

Éden Prémium Ryžová múka 1kg