MUNGO fazuľa
MUNGO fazuľa má malé, olivovo zelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. Pôvodne pochádza z Indie.
MUNGO fazuľa – vlastnosti a účinky na vaše zdravie
Obsahuje mimoriadne množstvo železa, bielkovín, takmer všetky vitamíny B. Niekdy sú označované vďaka svojej výživnej hodnote ako zelené sójové bôby. Mungo je ideálne na nakličovanie, veľmi rýchlo rastie a je veľmi chutné. Môže sa použiť aj ako varená strukovina do šalátov, polievok, zeleninových jedál. Drobné
fazuľky sú plné výživných látok a dajú sa použiť v mnohých pokrmoch. Ich prednosťou je ľahká stráviteľnosť, a pret
o ich môžu jesť už aj deti. Navyše majú vysokú sýtiacu schopnosť a nezvyšujú hladinu cukru v krvi, čo ocenia diabetici.
Čo sa v nich nachádza? Okrem bielkovín je to vláknina, vitamíny zo skupiny B, železo, horčík, mangán, draslík a fosfor.
Na čo je dobré: je zdrojom vitamínov skupiny B, vhodná pre tehotné a dojčiace ženy.
https://idealline.sk/obchod/potraviny/biorganik-bio-mungobab/