Koláč z makovej múky – bezlepkový

16. januára 2018

Pri bezlepkovej diéte je výborný a chutný koláč z makovej múky.

Suroviny:

  • 130 g makovej múky (môže byť aj múka z bieleho maku)
  • 100 g trstinového cukru (alebo dva rozpučené banány a 1 pol. lyžicu medu pre bezcukrovú alternatívu)
  • 3 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja (alebo rastlinného)
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 dcl kokosového mlieka (môžeme použiť aj sójové alebo mandľové,…)
  • čerstvé ľubovoľné ovocie (my sme mali po ruke jablká, ale zavárané neodporúčame)

Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie okrem múky a ovocia vyšľaháme mixérom. Až potom pomaly primiešame múku a poukladáme ovocie.
Zmes vylejeme do namastenej formy, či menšieho plechu a pečieme cca 25 min v teplovzdušnej rúre pri 180°C. My sme vyskúšali bez cukru s banánom a s medom. A skutočne tam cukor nechýbalo 🙂

 

Použité suroviny z našej ponuky:

https://idealline.sk/obchod/laktofree/makova-muka-natura-300-g/

https://idealline.sk/obchod/potraviny/trstinovy-cukor-500-g/

https://idealline.sk/obchod/potraviny/kokosovy-olej-na-varenie-a-pecenie-natura-500-ml/