Cuketový koláč
Na začiatok Vám ponúkame overený, jemne vylepšený recept na Cuketový koláč aj s fotkou výsledku.
Suroviny:
- 3 ks vajce
- 2 hrnčeky trstinový cukru
- 1 bal Bio vanilkový cukor
- 1/2 hrnček Bio slnečnicového oleja
- 3 hrnčeky cukety nastrúhanej ako jablká
- 3 hrnčeky múky polohrubej
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 pl Holandské kakao
- 3 pl Bio džem
- 100 g čokoláda
- 1 pl maslo
- 2 pl mlieko
- 5 pl mleté vlašské orechy
Cuketu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance (ako jablká). Vajcia, cukor a vanilkový cukor dobre vyšľaháme. Pridáme olej, cuketu, múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao. Všetko spolu zamiešame. Vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30 minút. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a potrieme džemom (najlepší je marhuľový). Pripravíme si polevu. V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s maslom, pomaly pridáme 2 PL mlieka a dobre vymiešame. Pridaním mlieka čokoláda úplne nestuhne a koláč sa bude dobre krájať. Nakoniec posypeme mletými orechmi a papáme. 🙂
Použité suroviny z našej ponuky:
https://idealline.sk/obchod/potraviny/podor-slnecnicovy-olej-100-ml/
https://idealline.sk/obchod/potraviny/szafi-fitt-holland-kakaopor-20-22/
https://idealline.sk/obchod/potraviny/biorganik-bio-nadcukor-aranybarna-500-g/
https://idealline.sk/obchod/potraviny/prisady-na-pecenie/vanilka-madagaskar-bourbon-mleta-5-g/