Hrnčekový koláč s kokosovou múkou

28. marca 2018

Rýchla doba si niekedy vyžaduje rýchle zahnanie chuti po sladkom. A kedže máme dobrý výber zdravých kuchynských surovín, tentokrát sme oživili ďalšiu klasiku.

Ingrediencie:
(používali sme 3 dcl šálku)

2 šálky polohrubej múky – z toho 1/4 kokosová múka
1/2 šálky oleja (rozpustený kokosový olej)
1 šálka domáceho mlieka
2 vajcia
12 g vínny kameň – kypriaci prášok
1 šálka trstinového cukru
1/2 šálky maku
broskyne – ovocie podľa vlastného výberu

Postup:
Všetky ingrediencie okrem ovocia zmiešame v jednej miske na tekutú, ale nie príliš riedku hmotu. Kokosová múka viac zahusťuje, preto sme ešte pridali mliečko. Na vrch poukladáme ovocie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C, 20 minút. A celú inováciu sme zabili posypaním bielym práškovým cukrom  a bolo po pekáči za 20 minút 🙂

 BioMenü Bio Kokosová múka 250g

Natura Produkty Gabriel Kokosový olej (na varenie a pečenie) v skle 1L

Natura Produkty Gabriel vínny kameň 40g