Čokoládové muffiny

29. júna 2022

Čokoládové muffiny s bobuľami Goji. Muffiny sú na prípravu jednoduché a rýchle, preto a aj pre ich skvelú chuť sme ich vybrali na vylepšenie. Nahradili sme bežné suroviny, ako biely cukor, múku, kakao aj kypriaci prášok, zdravšou variantou a pridali sme Goji bobule. A celkom sa vydarili.

Ingrediencie:

2 ks vajce
100 g trstinový alebo kokosový cukor
220 g špaldová múka biela polohrubá
125 g masla
2 PL plnotučné kakao 20-22%
2 ČL vínny kameň – kypriaci prášok do pečiva
100 g horká čokoláda
170 ml vlažné mlieko
Goji bobule – pridala som podľa chuti, nevážila som. Vybrať si môžete aj iné sušené ovocie, ale najlepšie v Bio kvalite. Aby snaha „ozdraviť“ recept nebola márna 🙂

Postup:

Do misky dáme preosiatu múku a kypriaci prášok. Vlejeme vlažné mlieko a rozpustené maslo, vmiešame aj celé vajíčka. Cesto má byť vymiešané krátko a zľahka, nemá byť ani riedke ani príliš husté. Pridáme ešte kakao rozmiešané s cukrom. Ak je cesto hustejšie, môžeme pridať mlieko. Pridáme goji a časť rozdrvenej čokolády, zvyšok si necháme na posypanie vrchu. Košíčky si vložíme do formy a napĺňame len do 2/3, pretože muffiny počas pečenia naberú objem. Na vrch dáme zvyšné kúsky čokolády. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C, cca 20-25 min. (Piekla som ich v elektrickej rúre 22 min.) Po vybratí z rúry necháme muffiny 2 min. v plechu, potom ich povyberáme.

Želáme skvelé a zdravé maškrtenie 🙂

Natura Produkty Gabriel Špaldová múka biela polohrubá 100% 1kg

Natura Produkty Gabriel Kakao plnotučné (20-22%) 250g

Natura Produkty Gabriel vínny kameň 40g

Naturmind trstinový cukor jemný tmavohnedý 500g