Hokkaido krémová polievka aj pre vegánov
Hokkaido krémová polievka aj pre vegánov – Suroviny:
1 ks menšej tekvice hokkaido
2 ČL bazalky alebo saturejky
2 PL kokosového oleja
0,5 ČL mletej škorice
Himalájska soľ
Jedna z najjednoduchších krémových polievok.
Postup:
Hokkaido ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a spolu s bylinkami podusíme na rozpálenom kokosovom oleji asi 7-10 minút. Podlejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou varíme, kým sa nám tekvica nerozvarí. Keď sa už rozvarila, polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme škoricou a necháme ešte pár minút bublať.
Ako dekoráciu môžeme použiť čerstvú žeruchu alebo inú bylinku a nevegáni aj kopček kyslej smotany.
Na obmenu môžeme polievku zjemniť aj kokosovým mliekom.
Čas prípravy asi 90 minút.
Dobrú chuť!