Datľové keksíky

29. júna 2022

Datľové keksíky. Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky, či kočíka, ako domáca sladkosť.  Bez alergénov, cukru, či vajec, iba zo štyroch ingrediencií, sladené čisto len datľami. Sú naozaj výborné, rýchle a jednoduché na prípravu, veľmi zdravé a dokonca chutia každej vekovej kategórii.

Potrebujeme: 

  • 60 špaldová hladká múka
  • 40 g špaldová celozrnná hladká múka
  • 55 g maslo 82% 
  • 55 g datľová pasta 

Postup:

Sušienky som robila z mäkkej datľovej pasty. Ak máte celé datle, spracujte ich mixérom na pastu a zvoľte odrodu medjoal, ktoré sú mäkšie. V miske som zmiešala múky, nadrobno nakrájanú (môže sa aj ručne drobiť) datľovú pastu, zmäknuté maslo a vypracovala som elastické cesto. Ak sa cesto moc lepí, prisypte trochu múky, ak je moc hutné, pridajte kúsok masla. Musí mať konzistenciu ako plastelína.
Na silikónovej podložke, pod potravinovou fóliou rozvaľkám cesto cca na 0,5 cm hrúbku. Opečiatkujem, vykrojím a poukladám na plech s papierom na pečenie. Rúru si zapnem na 180°C, s funkciou hore-dole a pečiem 6-8 minút. Ak začnú kraje zlatnúť a cesto zavonia, keksíky sú hotové. Odporúčam nechať dobre vychladnúť, budú chrumkavejšie.

Prajem skvelé maškrtenie 🙂

Natura Produkty Gabriel Datlová pasta 1kg

Natura Produkty Gabriel Špaldová múka biela hladká 100% 1kg