Cejlónska škorica

9. marca 2018

Škorica (Cejlónska škorica) je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Škorica má príjemnú sladkastú chuť s typickou nezameniteľnou arómou.

Škorica sa používa ako vonná prísada do sladkých jedál, niektorých druhov čokolády, kávy, capuccina alebo čaju. Pridáva sa do kakaa, likérov a je ťažké si predstaviť jablkový koláč bez škorice. Škorica dodáva príjemnú vôňu aj kompótom.

Je sladký druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú a sladkú chuť a bohatú vôňu. Je zároveň drahšia, a preto ich výrobcovia často miešajú s lacnejšou a chuťovo drsnejšou škoricou Cassia. Skvele sa hodí na kaše, do závinov, sušienok a ďalších sladkostí a dezertov. Krajina pôvodu: Madagaskar.

Cejlónska škorica a jej možné účinky:

– znižuje zrážanlivosť krvi
– antibakteriálny a fungicídny
– pomáha pri žalúdočných vredoch a v prevencii
– škorica zvyšuje citlivosť inzulínových receptorov
– stimuluje činnosť mozgu
– antioxidant
– znižuje hladinu celkového a LDL cholesterolu
– mierne znižuje krvný tlak
– podporuje pevnosť cievnej steny
– relaxačný

BioMenü Bio Cejlónska škorica mletá 60 g

Natura Produkty Gabriel Cejlónska mletá škorica 250g