Špaldové české buchty
Čo budeme potrebovať:
- 500g špaldová polohrubá múka
- 80g maslo
- 60g trstinový cukor
- 25g droždie čerstvé
- 1 ks vajce (alebo použiť náhradu vajec do pečenia)
- 300 – 350ml mlieko
- 1 KL soľ
- 1 ks vaječný žĺtok
- citrónová kôra
- lekvár podľa chuti – My odporúčame ochutnať skvelé Juvamed lekváre
- maslo na potieranie
Postup:
V miske si zmiešame zmäknuté maslo, pridáme jedno celé vajce a jeden žĺtok. Pridáme cukor, citrónovú kôru, soľ a miešame ešte 5 minút. Túto hmotu vylejeme do druhej väčšej misy na múku. Pridáme kvások z droždia a mlieka.
Vymiesime a necháme kysnúť 1,5 h. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Plníme vybraným lekvárom. Pekáč potrieme maslom a ukladáme zavinuté buchty, ktoré postupne potierame maslom z každej strany. Necháme podkysnúť.
Pečieme na 170°C približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme trstinovým práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
https://idealline.sk/obchod/potraviny/prisady-na-pecenie/orgran-nahrada-vajec-bezlepkova-200g/
https://idealline.sk/obchod/potraviny/sladke-a-slane-natierky/juvamed-cucoriedka-natierka-260g/