Popis
Divoká ryža je tvrdé semeno, ktoré absorbuje vodu veľmi pomaly, jej príprava teda trvá o niečo dlhšie. Existuje niekoľko variant prípravy.
Varenie: pred varením ryžu prepláchneme 3-krát. Zalejeme vodou v pomere 1:4 (1 diel ryže zalejeme 4 dielmi vody alebo vývaru) a ochutíme morskou soľou, po prípade bylinkami, cibuľou, či cesnakom. Stačí počkať, kým sa všetka voda nevstrebe. Malo by to trvať 45 min – 1 hodinu v závislosti na suchosti ryže.
Pečenie: v menšom hrnci zalejeme 1 diel ryže 2 dielmi vriacej vody alebo vývaru, ochutíme, zakryjeme a pečieme na 180°C asi 1 hodinu. Keď ju varíte prvý-krát, radšej ju sem tam skontrolujte a ak by bolo potrebné, ešte dolejte vodu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.