Triphala
Triphala tvorí ju kombinácia sušeného ovocia Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia bellirica) a Haritaki (Terminalia chebula).
Triphala – vlastnosti a účinky na vaše zdravie
Okrem podporovania ideálneho fungovania čriev, je vhodná ako obklad na oči pri rôznych zápaloch alebo podráždení. Skvelo detoxikuje, účinne pomáha pri zápaloch kože a podporuje vykašliavanie, čistenie dýchacích ciest pri kašli, posilňuje pľúca.
Má výraznú chuť, zvyšuje črevnú peristaltiku a znižuje chuť do jedla. Konzumuje sa vo forme čaju alebo rozmiešaný v troške vody ako kašička.
Existujú predbežné dôkazy o tom, že obsahuje zlúčeniny s antioxidačnými vlastnosťami v izolovaných bunkách, čo sa u ľudí ešte nepodarilo preukázať. Má významné imunostimulačné účinky na bunkovú imunitu, najmä cytotoxické T bunky.
Vlastnosti: znižuje zápal, chuť do jedla a podporuje peristaltiku čriev.