Triphala

23. júna 2022

Triphala tvorí ju kombinácia sušeného ovocia Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia bellirica) a Haritaki (Terminalia chebula).

Triphala – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Okrem podporovania ideálneho fungovania čriev, je vhodná ako obklad na oči pri rôznych zápaloch alebo podráždení. Skvelo detoxikuje, účinne pomáha pri zápaloch kože a podporuje vykašliavanie, čistenie dýchacích ciest pri kašli, posilňuje pľúca.  

Má výraznú chuť, zvyšuje črevnú peristaltiku a  znižuje chuť do jedla. Konzumuje sa vo forme čaju alebo rozmiešaný v troške vody ako kašička.

Existujú predbežné dôkazy o tom, že obsahuje zlúčeniny s antioxidačnými vlastnosťami v izolovaných bunkách, čo sa u ľudí ešte nepodarilo preukázať. Má významné imunostimulačné účinky na bunkovú imunitu, najmä cytotoxické T bunky.

Vlastnosti: znižuje zápal, chuť do jedla a podporuje peristaltiku čriev. 

BioMenü Bio Triphala prášok 125 g