Ashwagandha

21. apríla 2023

Užívanie Indického ženšenu (Ashwagandha) stimuluje rastové hormóny, štítnu žľazu aj libido. Zmierňuje príznaky stresu a depresie, zlepšuje funkciu mozgu, intelektuálnu výkonnosť aj odolnosť organizmu. Použitím zvonka pomáha pri dne. 100% prírodný, bez GMO, prídavných látok, chemikálií a znečistení. 

Ashwagandha a jej účinky:

Klinické štúdie preukázali, že má výrazné imunostimulačné vlastnosti, priaznivo ovplyvňuje plodnosť, mozog, zlepšuje prekrvenie malej panvy a pôsobí ako afrodiziakum pre oba pohlavia. Znižuje krvný tlak, slúži ako nervové tonikum, pozitívne pôsobí na činnosť mozgu, zlepšuje pamäť  a v neposlednom rade je výborným protizápalovým, antivírusovým a baktericídnym prostriedkom.

Vlastnosti: povzbudzujúce účinky, mentálne vyrovnáva, vhodná na vonkajšie použitie, afrodiziakálny, sedatívny, omladzujúci 

Indikácie: celková slabosť, sexuálna ochablosť, nervová vyčerpanosť, rekonvalescencia, starnutie, chudosť detí, strata pamäti, strata svalovej energie, prepracovanosť, nespavosť, paralýza, skleróza multiplex, slabozrakosť, reumatizmus, kožné choroby, kašeľ, dýchacie ťažkosti, anémia, únava, neplodnosť aj opuchy žliaz.

Dávkovanie:

Z rastliny sa využíva malý koreň  (5-10 mm), ktorý sa rozdrví. Z takto pripraveného koreňa sa pripravuje odvar, keď sa približne 3-5 gramov pridá do mlieka alebo vody a povarí. Nápoj by mal osviežiť, posilniť a prečistiť. Koreň má spočiatku sladkú chuť, ale po chvíli sa chuť premení na trpkú. Odvar je možno si dochutiť medom alebo cukrom. Prvé účinky sa objavia približne po mesiaci pravidelného užívania. Rastlina však nie je vhodná pre tehotné a dojčiace ženy a deti.

BioMenü Bio Ashwagandha prášok 125 g