Krémová karfiolová polievka

27. júna 2022

Krémová karfiolová polievka

Ingrediencie:

500 g     karfiol
1 ks        zemiaky
500 ml  mlieko
250 ml  zeleninový vývar
podľa chuti: himalájska soľ
biele mleté korenie
muškátový oriešok
1 PL       citrónová šťava
125 ml  smotana na šľahanie
1ks        vaječný žĺtok
2 PL      petržlenová vňať

Postup: 

Karfiol umyjeme, rozdelíme na ružičky. Zemiak ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Do hrnca nalejeme mlieko a zeleninový vývar. Pridáme karfiol a zemiak. Varíme na miernom ohni domäkka a celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme himalájskou soľou, bielym korením a citrónovou šťavou. Zahustíme smotanou rozšľahanou so žĺtkom a polievku mierne prehrejeme. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.