Hrozienkový koláč

16. januára 2018

Prinášame Vám jedinečný recept na Hrozienkový koláč.

Suroviny:

  • 350 g bezlepková a bezlaktózová múka
  •  cca 0,5 dcl voda
  • 150 g kokosový cukor
  • 100 g maslo
  • 100 g hrozienka
  • citrónová kôra
  • štipka himalájskej soli
  • 2 vajcia
  • 1 droždie (42g)
  • cca 0,5 dcl mlieko

Postup:

Droždie zmiešame s časťou teplého mlieka, malého množstva cukru a múky. Múku dáme do misy spolu s kváskom. Pridáme vajcia, kokosový cukor, maslo,citrónovú kôru a vodu. Soľ, ktorá nemá prísť do priameho styku s droždím, dávame až nakoniec. Necháme cesto kysnúť na teplom mieste. Do kysnutého cesta dáme hrozienko, a zamiešame. Pečieme približne 30-40 minút pri teplote 200°C.

Použité suroviny z našej ponuky:

https://idealline.sk/obchod/potraviny/kokosovy-bio-cukor-natura-250g/

https://idealline.sk/obchod/potraviny/happylife-himalajska-sol-jemne-mleta-500-g/