Špaldová krupica “gríz”

1. februára 2018

Špaldová krupica je dobrá keď vás večer neprechádza chuť na niečo sladké a máte pocit, že ak si niečo nedáte, ani nezaspíte. Teplé mlieko sa aj odporúča pre lepší spánok. Rýchla príprava, málo ingrediencií, žiadna náročnosť a ešte k tomu aj chutné. Skúmame, vymýšľame a zlepšujeme čo sa dá a tak sme sa dopracovali k špaldovej krupici. Osobne ju doma pripravujem aj z litra mlieka a zmizne za chvíľku.

Čo k tomu treba:


1 l mlieka
2 dcl špaldovej krupice
trstinový alebo kokosový cukor
Cejlónska škorica
trstinová melasa a trochu masla

Postup:

Do vriaceho litra mlieka sa pomalým sypaním a pri stálom miešaní pridá špaldová krupica. Dochutí sa podľa vlastného výberu trstinovým alebo kokosovým cukrom. My sme dali aj aj, pre karamelovú príchuť kokosového cukru. Pri stálom miešaní nechať pár krát zabublať a môže sa porciovať. Navrch nakrájať maslo, posypať Cejlónskou škoricou a zdobiť trstinovou melasou. Prajeme skvelé maškrtenie 🙂

Natura Produkty Gabriel špaldová krupica 100% 500 g

Natural Jihlava trstinová melasa 400 g

Trendavit Kokosový cukor 250g

Natura Produkty Gabriel Cejlónska mletá škorica 50g