Konopné semená (hemp)

23. júna 2022

Skutočne jedinečné semienka, ktoré dokážu regenerovať organizmus na bunkovej úrovni.

Po zbavený od škrupiny je ľahko stráviteľný, má vysoký obsah bielkovín, rýchlo sa absorbuje. Prvotriedny zdroj vápnika, železa, fosforu, horčíka, draslíka, zinku, mangánu a medi.  Je zdrojom proteínov, antioxidantov, je bohatý na vitamíny, omega mastné kyseliny.

Konopné semená – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

ideálne pre vegetariánov a vegánov – obsahujú aj rad bielkovín, ktoré sa nachádzajú v mäse. Ďalej sú bezlepkové a vhodné pre celiatikov. Liečia zápaly a chronické choroby ako artritída, roztrúsená skleróza, Alzheimer, posilňujú imunitný systém a sú veľkou pomocou pre ľudí, ktorí trpia rakovinou.

Napomáha rastu kostí a zubov, sacharidy a mastné kyseliny môžu podporovať metabolizmus, imunitný systém a môže znížiť pocit únavy. Má príjemnú orechovú chuť, a jemná krémová textúra je vhodná pre rôzne šaláty, sendviče, obilniny, smoothies, na ochutenie cestovín a varených jedál, môže sa z neho pripraviť omáčka, energetická tyčinka a vynikajúca náhrada kravského mlieka vo forme konopného mlieka.

Z konopných semienok sa nebudete smiať, pretože tieto semienka neobsahujú látku THC, ktorá sa nachádza v marihuane. Avšak konopné semienka obsahujú vo veľkom množstve výživné a potrebné látky v takej kombinácii a pomere, že je ťažké nájsť takúto zdravú a plnohodnotnú potravinu v jednej…

Green Apotheke Konopné semienka lúpané 100g