Kelp

20. septembra 2018

Kelp je morská zelenina (morská riasa), ktorá je výnimočne bohatá na minerály vrátane zásaditých minerálov ako vápnik a horčík. Je obzvlášť bohatým zdrojom draslíka, železa, jódu, vitamínu B6, riboflavínu a vlákniny. Jód v kelpe pomáha obnovovať funkciu štítnej žľazy, čím umožňuje zlepšiť metabolizmus a rýchlo schudnúť. Jód a iné minerály v kelpe zvyšujú obsah minerálov vo všetkých orgánoch, čím im umožňujú efektívnejšie fungovať.
V kelpe sa nachádzajú dôležité cukry ako xylóza, fukóza, galaktóza.

Pozitívne účinky morskej riasy Kelp pre zdravie: 
– Očista a detoxikácia organizmu
– Morské riasy pomáhajú znižovať telesnú hmotnosť
– Účinný prostriedok na prečistenie krvi – odvádza z tela toxické látky
– Vyrovnáva hladinu cholesterolu v tele
– Zásaditá potravina, ktorá pomáha vyrovnávať pH v krvi. Ak máme v tele kyslé prostredie môžeme trpieť častými ochoreniami, alebo sa nám môže zhoršiť už existujúce ochorenie
– Morské riasy Kelp vytvárajú alkalické prostredie v našom organizme
– Kelp riasy podporujú funkciu imunitného systému
– Pomáhajú pri redukcii váhy
– Proti kôrnateniu tepien
– Morské riasy znižujú zápaly kĺbov a zmierňujú prejavy artritídy
– Kelp riasa má vysoký obsah jódu, ktorý podporuje funkciu štítnej žľazy a podporuje aj tvorbu hormónov štítnej žľazy. Poruchy štítnej žľazy môžu spôsobiť priberanie
– Prírodný jód urýchľuje metabolické funkcie
– Železo, ktoré je dôležité pre krvné farbivo hemoglobín a prenáša kyslík do všetkých orgánov v tele
– Morské riasy účinkujú ako prírodné antibiotikum
– Riasa Kombo  pomáha v boji s rôznymi infekciami
– Liečba zápchy
– Odvodnenie tela
– Antioxidanty  v boji proti voľným radikálom

Použitie: do obľúbených jedál, môže sa používať do šalátov, polievok, pri dusení mäsa. Obľúbený je aj  v chlebovom ceste, pretože zvýrazní chuť chleba. Jeho chuť je stredne štipľavá až slaná a môže byť používaný namiesto soli.