Inca

1. februára 2021

Inca sú oranžovo zlaté bobule pestované v Južnej Amerike sú známe pre svoje výživové hodnoty. Sú bohaté na vitamíny, protizápalové bioflavonoidy, vlákniny, antioxidanty. Kríky sú jednými z prvých rastlín, ktoré prerazili v narušených oblastiach (na okrajoch miest, sídlisk, ciest, atď.). Ich odolnosť a prispôsobivosť prideľujú ovociu adaptogénne vlastnosti. To znamená, že keď jeme tieto bobule, pomáhajú nám prispôsobiť sa rôznym formám fyzického, mentálneho a emocionálneho stresu.

Inca – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Majú vysoký obsah železa, čo pomáha prekonať únavu, podporujú tvorbu krvi, môžu

byť prospešné pre imunitný systém aj na videnie. Tí, ktorí majú radi sladko kyslú chuť ju jedia samostatne, ale sú veľmi chutné ako súčasť šalátu, na zaváranie alebo ako džem.

 

Na čo je dobré: imunitný systém, krvný tlak, metabolizmus, proti zápalom.