Amla

23. júna 2022

Amla v našich končinách ju môžete poznať aj pod názvom indický egreš. Je bohatý zdroj vitamínu C, vo veľkom množstve obsahuje polyfenoly, taníny, aminokyseliny, antioxidanty aj minerálne látky.
Pre svoju silne kyslú chuť skvele dochutí čaje, ovocné šťavy, aj lekváre. S almou sa stretávame vo forme sušeného prášku alebo ju nájdete ako súčasť rôznych doplnkových liečiv či kozmetiky.

Amla – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Amalaki podporuje celkový zdravotný stav, spomaľuje procesy starnutia, posilňuje imunitný systém a chráni viacero telesných orgánov a funkcií. Obzvlášť výborne pôsobí na trávenie, podporuje správne fungovanie pečene a pomáha odstraňovať z tela toxíny.

Je výborným protizápalovým prostriedkom a podporuje normálnu hladinu cholesterolu. Chráni srdcové svaly, stimuluje krvný obeh v celom tele. Priaznivo pôsobí na cievy, takže chráni celý kardiovaskulárny systém. Bojuje s voľnými radikálmi, ktoré zapríčiňujú vznik rakoviny. Amla pomáha udržovať zdravé obličky a lieči aj problémy s močovým ústrojenstvom. Môže využiť aj pri nechutenstve. Zlepšuje chuť do jedla a vyrovnáva úroveň dusíka v tele.

Namáhaným, lámavým a šednúcim vlasom dodá jemnosť a lesk už po pár použitiach. Ako maska na tvár a telo zosvetlí, dezinfikuje a vyživuje pokožku. Bobule sú výborné aj pre zuby a nechty.

Prečo je dobrá: antioxidant a vitamínový komplex, vhodný aj na kozmetické účely.

BioMenü Bio Amla prášok 125g