Popis
Má charakteristickú korenistú chuť, mierne štipľavú. Je preto dobré nepoužívať ju samostatne, ale najlepšie v kombinácii s inou múkou. Zaistí sa tak vynikajúca chuť a kvalita vzniknutého produktu. Obsah amarantovej múky v zmesi by mal byť maximálne cca. 30%.
Amarantová múka je vhodná najmä pre prípravu nekvasených druhov chleba. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám, ktoré amarantová múka obsahuje, má vplyv aj na znižovanie cholesterolu. Amarantová múka neobsahuje jednoduché cukry, iba zložené, vďaka čomu má nízky glykemický index. Preto je vhodná aj pre diabetikov. Rovnako tak pre ľudí túžiacich po úprave telesnej hmotnosti a ľudí trpiacich celiakiou.
Prírodný zdroj magnézia.
Zloženie: 100% amarantové semienka
Krajina pôvodu: Maďarsko
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.