Popis
Kuzu japonský škrob je vhodný na zahusťovanie polievok, omáčok , pudingov, krémov, studených smotanových tort a podobných jedál, kde potrebujete zahustiť objem. Kuzu japonský škrob môžete použiť všade tam, kde by ste použili múku, solamyl alebo strúhanku, pre zahustenie. Výhoda kuzu škrobu je, že vo varení nie je biela, je to číra hustá tekutina bez chuti a farby.
Príprava kuzu škrobu ako zahusťovadlo
Potrebujete: od veľkosti hmoty ktorú idete zahusťovať 1 – 3 PL kuzu japonského škrobu, 3 deci studenej vody, lyžicu a pohár
Do pohára studenej vody vsypte kuzu a miešajte až kým sa všetko nerozpustí. Ak sa aj všetko nerozpustí, nevadí. Túto hmotu vlejte do polievky, omáčky, pudingu alebo iného jedla, priveďte do varu a stále miešajte, až kým sa celá hmota zahustí.
Príprava kuzu nápoja – recept kuzu čaj
Potrebujete: 1 ČL kuzu japonského škrobu, hrnček, štipku morskej soli, 2,5 deci vody
Jednu čajovú lyžičku kuzu japonského škrobu vložte do hrnčeka s pol deci studenej vody a miešajte, aby sa čo najviac kuzu rozpustilo. Potom do tejto tekutiny prilejte 2 deci vriacej vody a stále miešajte. Tento čaj potom posoľte štipkou morskej soli, tekutina zhustne a Vy tento liečivý nápoj môžete piť.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.