MACA

23. júna 2022

MACA je prastará peruánska rastlina. Jej schopnosti využívali k zvýšeniu energie, posilneniu organizmu a plodnosti.

MACA – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Je bohatý na aminokyseliny, fytonutrienty, mastné kyseliny a vitamíny B1, B2 a B12, vitamín C, vápnik a fosfor. U žien aj mužov môže stimulovať a vyvažovať hormonálny systém. Bylinný stimulant je pripravený zo štyroch typov koreňa macy, z 25-25% červenej, čiernej, fialovej a žltej. V rôznych individuálnych testoch preukázala pozitívne výsledky aj na znižovanie príznakov syndrómu chronickej únavy. Obsahuje množstvo aminokyselín, ktoré sú stavebnými jednotkami hormónov. Výskum potvrdil, že pravidelná konzumácia môže vyvažovať hormóny u mužov a rovnako aj u žien. Neobsahuje hormóny, ale stavebné jednotky z ktorých ich telo dokáže vyrobiť. Keďže hormóny ovplyvňujú množstvo aspektov zdravia, vyvážený a zdravý endokrinný systém môže viesť k mnohým zdravotným zlepšeniam.

Jedno z najzaujímavejších tradičných využití je, že bola prídavkom špeciálnych čajov počas tanečných ceremoniálov, aby pomohla nabudiť a zároveň uvoľniť účastníkov. Posledné štúdie taktiež hovoria o tom, že pozitívne vplyvy Macy na náladu vedú k zníženiu seba vnímanej úzkosti a stresu. To robí Macu veľmi jedinečnou aj v tom zmysle, že zvyšuje energiu bez spôsobovania akéhokoľvek druhu stresu.

 

Na čo je dobré: Energizujúci, posilňuje imunitný systém, reguluje hormóny, uvoľňuje kŕče , má stimulačný vyrovnávací účinok. 

https://idealline.sk/obchod/bio/biomenu-maca-prasok-125g/

https://idealline.sk/obchod/bio/biomenu-zelatinovana-maca-v-prasku-125-g/