Kokosový cukor
Kokosový cukor je jedinečný hnedý cukor z kokosových kvetov je už stáročia obľúbeným sladidlom a pochúťkou v Ázii. Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia. Vďaka skvelej chuti a nutričnej hodnote sa stáva čoraz populárnejším sladidlom aj v Európe, najmä medzi zástancami zdravej výživy a tými, čo hľadajú zdravú alternatívu k bielemu cukru. Vyrába sa prírodnou cestou, to znamená, že sa nerafinuje, nefiltruje a neobsahuje konzervačné látky.
Kokosový cukor – vlastnosti a účinky na vaše zdravie
Má unikátnu charakteristickú chuť, a predsa vyvoláva jemný, teplý, ľahko karamelový efekt. Nízky bod topenia ho predurčuje na ľahké použitie. Je vyrobený výhradne z nektáru palmy. Neodporúča sa jeho miešanie s palmovým cukrom, ktorý sa namiesto vzácneho nektáru kvetov vyrába z miazgy určitých druhov paliem.
- má antivírusové a antibakteriálne účinky
- prospieva ľuďom s vysokým krvným tlakom a kardiovaskulárnymi ochoreniami hlavne vďaka obsahu draslíka
- posilňuje imunitný systém
- je prevenciou anémie, pretože je aj zdrojom železa
- zastúpený vápnik posilňuje kosti
- vláknina prospieva tráviacemu traktu
Na čo je dobré: zvyšuje riziko vzniku nadváhy, obezity, cukrovky a ďalších civilizačných
ochorení.
https://idealline.sk/obchod/potraviny/trendavit-kokosovy-cukor-250g/
https://idealline.sk/obchod/potraviny/kokosovy-bio-cukor-natura-500-g/