Hrozienkový koláč
Prinášame Vám jedinečný recept na Hrozienkový koláč.
Suroviny:
- 350 g bezlepková a bezlaktózová múka
- cca 0,5 dcl voda
- 150 g kokosový cukor
- 100 g maslo
- 100 g hrozienka
- citrónová kôra
- štipka himalájskej soli
- 2 vajcia
- 1 droždie (42g)
- cca 0,5 dcl mlieko
Postup:
Droždie zmiešame s časťou teplého mlieka, malého množstva cukru a múky. Múku dáme do misy spolu s kváskom. Pridáme vajcia, kokosový cukor, maslo,citrónovú kôru a vodu. Soľ, ktorá nemá prísť do priameho styku s droždím, dávame až nakoniec. Necháme cesto kysnúť na teplom mieste. Do kysnutého cesta dáme hrozienko, a zamiešame. Pečieme približne 30-40 minút pri teplote 200°C.
Použité suroviny z našej ponuky:
https://idealline.sk/obchod/potraviny/sladidla-cukry-a-soli/kokosovy-bio-cukor-natura-250g/