Kokosová múka

25. januára 2021

Kokosová múka vznikla predovšetkým na podporu a uľahčenie paleolitického stravovania, ale rovnako dobre zapadá aj do diéty bez alergénov a s nízkym obsahom uhľohydrátov. Vyčistená a vysušená kopra sa po jej vylisovaní za studena pomelie na múku, a tak je použiteľná rovnako ako iné múky. 

Kokosová múka – vlastnosti a účinky na vaše zdravie

Sa nezhoduje so strúhaným kokosom.  Má nízky obsah omega 6 mastných kyselín, preto sa môže bezpečne vystavovať vysokým teplotám. Má o 30 % vyššiu nutričnú hodnotu ako len strúhaný kokosový orech, vysoký obsah bielkovín a vláknin. Tiež zlepšuje trávenie a má nízky glykemický index, čo znamená, že nemá za následok náhle zvyšovanie inzulínu, vďaka čomu je obľúbená aj medzi diabetikmi. Je bohatá na vlákninu, unikátne MCT tuky, proteíny a množstvo ďalších živín potrebných pre správne fungovanie ľudského tela.

Na čo je dobré: spomaľujú proces starnutia, zvyšujú fyzickú energiu a duševnú pohodu a znižujú riziko srdcových chorôb, cukrovky, porážky či rakoviny. 

https://idealline.sk/obchod/potraviny/muky-mucne-zmesi-a-struhanky/kokosova-muka-natura-500-g/