Popis
Je vhodná na varenie bežných jedál, často je využívaná na prípravu indických a ďalších korenených jedál.
Čierna himalájska soľ môže:
- pomáhať spúšťať hlieny, výborná pri nachladení a bronchitíde
- podporovať funkciu pankreasu, napomáha zlepšovať trávenie
- podporovať tvorbu žalúdočných štiav
- pomáhať zlepšiť zrak
- mať pozitívny protiedémový a protizápalový účinok na žalúdočnú sliznicu
- pozitívne ovplyvňovať črevnú mikroflóru
- napomáhať eliminácii hnilobných procesov v črevách
- priaznivo pôsobiť pri mykotických a kvasinkových črevných ochoreniach
- podporovať činnosť pečene, zlepšovať jej funkcie, prospievať pri jej liečbe
- pomáhať pri pálení záhy
- pomáhať pri vysokom krvnom tlaku
- pomáhať pri impotencii
- pomáhať pri potiažach s pleťou, vlasmi a nechtami
Krajina pôvodu: Pakistan
Použitie:
Pikantnú chuť ocenia vegáni pri príprave „vajíčkovej“ pomazánky z tofu a korením kurkuma. V kombinácii s orientálnym korením je ju možné použiť pri príprave ovocných či zeleninových chutney alebo zeleninových zmesí sabdží. Je výborná na dochutenie omáčok a zeleninových polievok.
Skladovanie: na suchom mieste
Doba použiteľnosti nie je obmedzená!
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.