Natura Produkty Gabriel Kokosový cukor 1 kg

Cena 8.25

Jedinečný hnedý cukor z kokosových kvetov je už stáročia obľúbeným sladidlom a pochúťkou v Ázii.

Kokosový cukor má unikátnu charakteristickú chuť, a predsa vyvoláva jemný, teplý, ľahko karamelový efekt. Nízky bod topenia ho predurčuje na ľahké použitie. Je vyrobený výhradne z nektáru kokosovej palmy. Neodporúča sa jeho miešanie s palmovým cukrom, ktorý sa namiesto vzácneho nektáru kvetov vyrába z miazgy určitých druhov paliem.

Na objednávku

Katalógové číslo: 1020037 Kategórie: , , , , Značka:

Popis

Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia. Vďaka skvelej chuti a nutričnej hodnote sa stáva čoraz populárnejším sladidlom aj v Európe, najmä medzi zástancami zdravej výživy a tými, čo hľadajú zdravú alternatívu k bielemu cukru. Vyrába sa prírodnou cestou, to znamená, že sa nerafinuje, nefiltruje a neobsahuje konzervačné látky.

Krajina pôvodu: Indonézia

Zloženie: 100% kokosový cukor

Výhody:

Sladké kryštáliky pochádzajú z nektáru tropických kokosových palmových kvetov. Palmové kvety farmári najskôr ručne narežú a nektár nechajú stiecť do bambusových kontajnerov. Potom sa pomaly zahrieva, čím sa postupne odparuje voda, ktorej obsahuje až 80%. Výsledkom je „toddy“, tekutina podobná sirupu. Tá sa ďalej odparí na hnedé kryštáliky. Okrem nich môže mať kokosový cukor formu granúl či kociek. Chutí ako trstinový cukor s karamelovým podtónom. Jeho chuť sa však môže meniť v závislosti na druhu palmy. Kokosový cukor sa často zamieňa za palmový cukor, ktorý sa vyrába z miazgy stoniek rôznych paliem, napríklad aj z datľovníka. Občas sa dokonca mieša s bielym cukrom.

Ak sa odoberie nektár z kvetov, kokosových orechov sa nedočkáte, ani kokosového oleja, či kokosovej múčky… Vo Filipínach a na ostrove Java preto vysádzajú špeciálne trpasličie kokosové palmy určené na výrobu kokosového cukru, ktoré rastú oveľa rýchlejšie.

Je kokosový cukor skutočne lepší ako bežný cukor?

Pre konzumentov by mohol byť zaujímavý údaj o jeho nízkom glykemickom indexe. Potraviny, ktoré majú vysoký glykemický index (nad 70), obsahujú cukor, ktorý sa štiepi a vstrebáva rýchlo a výrazne zvyšuje hladinu glukózy v krvi. Čím je vyššia, tým viac inzulínu sa musí vyplaviť. A čím viac sa vyplaví inzulínu, tým viac tuku sa ukladá v organizme. Kokosový cukor by mal byť preto vo výhode…

V porovnaní s bielym cukrom, kokosový má 16-krát viac draslíka, 30-krát viac fosforu a desaťnásobok zinku. Okrem toho obsahuje 16 aminokyselín, vitamíny skupiny B (B1, B2, B3 a B6) a vitamín C. Je vhodný pre diabetikov a nezaťažuje pankreas. Obsahuje aj vlákninu, ktorá spomaľuje vstrebávanie glukózy.

Kokosový cukor je bohatý na minerály:

draslík (na srdce, krvný tlak, pevné svaly, proti únave a stresu, reguluje krvný cukor, cholesterol a hmotnosť)

mangán (prevencia cukrovky a rakoviny, na trávenie)

zinok (na pokožku a rany, podporuje nervovú sústavu)

železo (pri málokrvnosti a na podporu imunity)

vápnik (na kosti a svaly, krvný tlak, alergie)

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Natura Produkty Gabriel Kokosový cukor 1 kg”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *