Popis
Je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu.
Sirup z agáve je vlastne koncentrovaná šťava z agáve.
Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menšie množstvo dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a veľmi nízke množstvo klasického cukru (sacharózy, menej ako 0,5 g na 100 g sirupu).
Krajina pôvodu: Mexiko
Sirupom z agáve možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrme. V recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšaniu pečiva. Sirup z agáve má navyše dlhú životnosť, môžete ho skladovať až 3 roky a nescukornatie.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.