Popis
Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu.
Sirup z agáve je vlastne koncentrovaná šťava z agáve.
Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, ktoré obsahuje vysoký podiel ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menšie množstvo dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a veľmi nízke množstvo klasického cukru (sacharózy, menej ako 0,5 g na 100 g sirupu).
GI: 46
Krajina pôvodu: Mexiko
Sirupom z agáve možno nahradiť biely cukor prakticky v ktoromkoľvek pokrmu. V recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu. V pečených výrobkoch vynikne jeho schopnosť viazať vlhkosť a zabraňovať vysúšaniu pečiva. Sirup z agáve má navyše dlhú životnosť, môžete ho skladovať až 3 roky a nescukornatie.
Skladovanie: Na suchom a chladnom mieste.
Výživové hodnoty v 100 ml:
Energia: 1277 KJ/305 kcal
Sacharidy: 76,20 g
Tuky: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 95 mg
Zloženie: BIO agáve
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.