Popis
Máloktorý rastlinný produkt obsahuje také množstvo selénu ako tekvicové jadierka: pri jeho nedostatku dochádza k ochoreniu obličiek, pečene, srdca a mozgu. Je jedným z najbohatších zdrojov zinku, ktorý je potrebný hlavne pre mužov od narodenia až po starobu. Tekvicová múka je dobrá proti
tzv. civilizačným chorobám – cukrovka, ateroskleróza, obezita, pečeň a prostata. Tekvicová múka má vysoký obsah rastlinných bielkovín až 40 % .
Použitie: Pridaním do cesta (na 1 kg múky – 1 -2 pol.lyžice prášku), do hotových jedál ako zahusťovadlo, do šalátových dresingov, omáčok,polievok a prívarkov. Pridávanie múky zo semien tekvice s obsahom bielkovín nad 40% obohatí pečivo o rastlinné bielkoviny.
Krajina pôvodu: EU
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Výživové hodnoty v 100 g:
Energia: 1598 kJ/381 kcal
Tuky: 12,3 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,5 g
Uhľohydráty: 5,5 g
– z toho cukry: 2,2 g
Bielkoviny: 55 g
Soľ: 5,1 g
Zloženie: 100 % múka z tekvicových semien.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.