Popis
Ryžová múka je známa hlavne v juhovýchodnej Ázii, kde sa používa na výrobu rezancov, dezertov a iných sladkostí. Je jemnej chuti vďaka čomu je ideálna na pečenie. Výrobky z nej upečené nemajú žiadnu špecifickú chuť a získajú ľahkosť. Je to tiež vynikajúce zahusťovadlo na omáčky a rôzne krémy. Najväčšou výhodou je jej ľahká stráviteľnosť oproti iným múkam.
Existuje ryžová múka z bielej a hnedej ryže. Múka z bielej ryže má veľmi jemnú chuť. Múka z hnedej ryže si zachováva vyššiu nutričnú hodnotu a má orechovú chuť. Je výborná na prípravu cookies. Použitie príliš veľkého množstva môže spôsobiť zrnitú textúru a drobivosť. Najlepšie je ryžovú múku používať v kombinácii s múkami s vysokým obsahom bielkovín, aby sa vyvážila štruktúra a cesto držalo pekne pohromade.
Zloženie: 100% ryžová múka
Krajina pôvodu: Maďarsko
Skladovanie: na suchom a tmavom mieste
Výživové hodnoty v 100 g:
Energia: 1538 kJ/378,8 kcal
Bielkoviny: 6,2 g
Tuky: 1,2 g
Sacharidy: 83,7 g
Vláknina: 1,9 g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.