Pizzový croissant

30. júna 2022

Keď už ponúkame aj hotové zmesi múk, vyskúšali sme pre Vás jednu z nich. Vybrali sme si paleo zmes múk na slané vaľkané cesto a upiekli pizzové croissanty podľa receptu uvedeného na obale.

Ingrediencie ku 6 ks croissantov
Na cesto:

  • 120 g paleo zmes múk na slané vaľkané cesto
  • 35 g zohriaty kokosový olej – tekutý
  •  140 g teplej vody
  • 1 vaječné bielko

Na plnku:

  • 50 g paradajkový pretlak
  • 2 g barbecue koreninová soľ
  • 1 g Szafi Reform 4x náhradné sladidlo
  • 5 g bambusová vláknina

Postup: Prísady na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Necháme 5 – 10 minút oddychovať a následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Natrieme plnkou, rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme croissanty. Pre lesklý vzhľad sa aj vrch môže potrieť vymiešaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre – v teplovzdušnej 25 minút na 180°C.

Prajeme dobrú chuť!