Pizzový croissant
Keď už ponúkame aj hotové zmesi múk, vyskúšali sme pre Vás jednu z nich. Vybrali sme si paleo zmes múk na slané vaľkané cesto a upiekli pizzové croissanty podľa receptu uvedeného na obale.
Ingrediencie ku 6 ks croissantov
Na cesto:
- 120 g paleo zmes múk na slané vaľkané cesto
- 35 g zohriaty kokosový olej – tekutý
- 140 g teplej vody
- 1 vaječné bielko
Na plnku:
- 50 g paradajkový pretlak
- 2 g barbecue koreninová soľ
- 1 g Szafi Reform 4x náhradné sladidlo
- 5 g bambusová vláknina
Postup: Prísady na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Necháme 5 – 10 minút oddychovať a následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Natrieme plnkou, rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme croissanty. Pre lesklý vzhľad sa aj vrch môže potrieť vymiešaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre – v teplovzdušnej 25 minút na 180°C.
Prajeme dobrú chuť!